idi na srpski

SR

go to English

EN

postite nas na FaceBook-u

naš profil na LinkedIn-u

Olymp Electronic / Vesti / Roland proširuje VersaUV liniju sa novim Većim fletbed UV Printerom
31.10.13

Roland proširuje VersaUV liniju sa novim Većim fletbed UV Printerom

OLYMP ELECTRONIC COM - ROLAND SRBIJA BEOGRAD PLOTER LEF-20

Roland proširuje VersaUV liniju sa novim Većim fletbed UV Printerom

Hamamatsu, Japan, 24 Sep 2013 – Roland DG Corp je uveo VersaUV LEF -20, novi dodatak svojoj liniji benchtop flatbed UV inkjet printera. Na 20 inča, LEF -20 kombinuje nagrađivanu print tehnologiju, novi, snažniji LED sistem stvrdnjavanja, napredne ECO-UV boje i optimiziranu print tehnologiju kontrole kako bi povećali produktivnost, izuzetan kvalitet štampe i jednostavnost korištenja za pružanje jedinstvenih promotivnih proizvoda, poklona i nagrade, kao i dizajnera i firme specijalizovanih za UV štampanih komada za pakovanje i izradu prototipova.

“Od uvođenja pre dve godine, revolucionarna LEF serija je otvorila nove kreativne mogućnosti za te poslove, što je omogućilo direktnu štampu na raznim čvrstim materijalima”, rekao je Koji Owada, direktor istraživanja i razvoja u Roland DG Corp “Sada smo pomerili ovu tehnologije na sledeći nivo. Osim povećanja površine štampanja, uveli smo novi LED sistem za stvrdnjavanje, napredne ECO-UV boje, i optimiziranu tehnologiju print kontrole koja drastično povećava produktivnost novog LEF-20 štampača kao i ukupne performanse. “

LEF -20 direktno štampa na materijale, površine do 508 mm širina, dužina 330 mm i 100 mm visine. Njegova snažna UV-LED lampa suši boje mnogo brže od prethodnog modela, * štampanje za više od dva puta brže za CMYK i sjaj laka. Memorija za 20 različitih postavki podešavanja za površinu štampe i položaja visine. Uz ovu opciju, korisnici mogu automatski podesiti LEF-20 za njihov najčešće poslove, čime se štedi dragoceno vreme i rad.

Inovativna UV-LED lampa suši UV tintu odmah i omogućava korisnicima da vrše štampu direktno na raznim podlogama, uključujući i PET, ABS, polikarbonat, TPU, * 2 kožu i tkanine, kao i 3D objekata, počevši od golf loptica, privezaka i olovaka pa sve do metalnih poklopaca tableta, obloga pametnih telefona, nagrada, i industrijskih i potrošačkih proizvoda.

LEF -20 odlikuje Roland ECO-UV tinta u CMYK, beloj i lak za formulaciju široke palete boja, svetle, visoke pokrivene bele slike i teksta, i premijum mogućnost lakiranja i reljefnog efekta. Za poslove koje uključuju transparentne ili tamne boje materijala, LEF -20 nudi napredne ECO-UV belu boju visoke gustoće i optimizovanu tehnologiju print kontrole koja omogućava neprozirnost za oko 40 posto više u odnosu na prethodni model. * 1 Clear ECO-UV tinta može biti štampana slojevito u zanimljive obrasce i teksture u sjajnoj i mat završnici.

Da bi se osigurala vrhunska pouzdanost, LEF -20 ima zatvoren hermetički poklopac za zaštitu od UV zračenja tokom procesa štampanja, i da spreči taloženje prašine na površini materijala. Ravni dizajn LEF-20 automatski podešava udaljenost između glava štampača i površine materijala za maksimalni kvalitet štampe.

LEF-20 uključuje Roland VersaWorks ® RIP print softver za upravljanje, koji ima intuitivni interfejs za jednostavno rukovanje i rukovođenje poslom. Roland VersaWorks ® omogućava korisniku da izabere od generičkih print režima za štampanje finih detalja i režim udaljenosti za štampu na zakrivljenim površinama. Štampa varijabilnih podataka je takođe moguća, što ga čini lakim za personalizaciju štampanih objektima uz individualiziranje serijskih brojeva, logotipa, grafika i imena.

  • 1 Uvedena je 2011 kao prvi industriji desktop UV ravni štampač, LEF -12 nudi štampu od 305 mm širine od 280 mm dužine.
  • 2 termoplastičnih poliuretana (TPU) se obično koristi za proizvodnju obloga za pametne telefone.

LEF -20 Aplikacije

Roland DG Corporation

Roland DG Corporation je vodeći proizvođač u svetu inkjet uređaja, mašina za glodanje i graviranje, katera, 3D skenera, mašina za modeliranje modela nakita u vosku i foto impakt printera. Roland je pionir razvoja Print & Cut tehnologije i danas je broj jedan brend sa inkjet uređajima sa više od 130.000 prodatih širom sveta *. Osim toga, Kompanija je nedavno ušla u zdravstvo tržište sa glodalicama dizajniranim posebno za stvaranje kvalitetne stomatološke protetike, uključujući kapice, krunice, mostove i potpunih nadogradnji. Roland DG je takođe doveo na tržište potpuno novi koncept u 3D glodanje, na iModela mini 3D modelar, koji cilja na pojedinace u rastućem hobi i zanatskim tržištima. Društvo koristi u njenom vlasništvu proizvodne tehnologije za proizvodnju proizvoda koji se distribuiraju širom sveta. Roland proizvodi pomažu preobraženje poslovane mašte u stvarnost dodavanjem vrednosti kreativnim procesima.

  • Ukupan broj inkjet uređaja prodatih na dan 31 Mart, 2013.

« Vesti