idi na srpski

SR

go to English

EN

visit us on FaceBook

check out our LinkedIn

Roland Print Studio

Roland Print Studio

Roland Print Studio

Roland DG predstavlja Evropi svoj novi Roland print studio, moćni i uzbudljivi novi RIP i softver za kontrolu štampe, za Mac OS X. Ovakvo rešenje nudi znatno više od običnog RIP i dostupan je na Rolandovim štampačima, printer-katerima i samim katerima.
U paketu sa čitavim nizom karakteristika koje štede vreme i povećavaju efikasnost, a po veoma pristupačnoj ceni, Rolandprintstudio omogućava korisnicima Mac OS X da brzo i lako kontrolišu proces štampanja.
U središtu Roland print studio softvera je Adobe PDF Print Engine, koji izvodi ilustarcije koristeći poznatu Adobe funkcionalnost, omogućujući korisnicima da rade brzo i tačno tokom celog RIP-Print-Cut procesa. Zbog toga je rastuća brzina celog procesa i eliminisanje problema često povezano sa slojevitošću i transparentnošću. Plus, sa 64-bitnim mogućnostima obrade, Rolandprintstudio može da dovede na najviši nivo dostupni operativni sistem i ponudi munjevite brzine RIP.
Masimilijano Kalvarezi, direktor prodaje za Srednju Evropu, kaže:’’ Kao lideru na tržištu digitalnih printera velikog formata, sve više se javljala potreba za RIP softverom koji će omogućiti da se Rolandov printer konroliše preko Maca. Ovaj zahtev su uputile grafičke kuće i ljudi iz grafičkog biznisa koji su verni korisnici i zastupnici Mac OS X. Želeli smo da budemo sigurni da smo svim potrebama biznisa izašli u susret sa ovim softverom, koji dovodi na najviši nivo kapacitete printera i dopunjuje naš veoma popularan RIP, napravljen za PC, VersaWorks. Nudeći moćno rešenje po pristupačnoj ceni, Roland print studio definitivno odgovara ovim zahtevima, i donosi još mnogo toga.’’
Sa izuzetno intuitivnim pristupom, Roland print studio se može pohvaliti nekim od alatima koji pomažu u procesu rada i koji su među najnaprednijim na tržištu. Mogućnost softvera da obavlja više funkcija simultano, znači da korisnik može da koristi RIP, štampa i katuje na dva uređaja u isto vreme. Brojni folderi nude maksimalno automatizovanu funkcionalnost RIP, folder za slike čuva i sortira slike, i omogućava im brzi pristup, a unapređena sposobnost grupisanja podataka štedi medije, i, na kraju, smanjuje troškove štampe. Funkcija procene troškova automatski izračunava cenu štampe, dok sofisticirana funkcija kontrole i uređenja štampe omogućuje većem broju korisnika da štampaju po redu kojim su i unosili podatke, kao i brze reprinte, zahvaljujući lakom pristupu istoriji poslova.
Roland print studio takođe karakterišu mnoge osobine koje pomažu da se smanji oslanjanje na skupi softver dizajna. Specijalne boje kao što su bela, sjajna i metalik, mogu se kreirati iz CMYK podataka, a Roland print studio Vam omogućuje da podesite sliku na najbolju moguću rezoluciju. U novi RIP softver su ubačene i sve standardne industrijske karte boja, uključujući sve RAL, HKS i pantone uzorke boja. U istu cenu ulazi i ugrađeni profajling modul koji omogućuje korisnicima da kreiraju uobičajeni ICC profil, što daje tačne reprodukcije nijansi, uz optimalnu potrošnju tinte.
Druge karakteristike se odnose na unapređenu funkcionalnost uklapanja svih stavki koje bismo želeli da odštampamo, radi maksimalne iskorišćenosti medija, uključujući i šablonsko uklapanje, koje pojednostavljuje štampanje i instalaciju grafika velikog formata. Opcija Uputstva za aplikaciju daje monterima jasne instrukcije kako se instaliraju grafike koje zahtevaju obimnije uklapanje delova, ili auto-grafike. Na kraju, postoji mogućnost štampanja lokacija grometa, da bi post-print završnica, tj. postavljanje grafike bilo besprekorno.
’’ Kao što vidite, Roland print studio je zaista obuhvatio mnoštvo impresivnih karakteristika po izuzetno atraktivnoj ceni. Oduševljeni smo što korisnici MAC-a sada mogu maksimalno da iskoriste sav kreativni potencijal Rolandovih printera velikog formata, print i cut sistema i samih katera’’, zaključio je Masimilijano Kalvarezi.
Roland print studio se isporučuje kao USB, dostupan je na 11 jezika i može se poručiti preko ovlašćenog Rolandovog dilera.

Kompatibilnost

Print & Cut:

VersaCAMM SP-300i (print & cut)
VersaCAMM SP-540i (print & cut)
VersaCAMM VS-300i (print & cut)
VersaCAMM VS-540i (print & cut)
VersaCAMM VS-640i (print & cut)
Soljet Pro 4 XR-640 (print & cut)
VersaCAMM VS-300
VersaCAMM VS-420
VersaCAMM VS-540
VersaCAMM VS-640

Print:

Soljet PRO 4 XF-640
VersaEXPRESS RF-640
Texart RT-640 Print:
VersaART RE-640

UV:

VersaUV LEF-12
VersaUV LEF-20
VersaUV LEJ-640

Cutters:

GS-24
GX-24
GX-640

PRODUCT SPECIFICATIONS & REQUIREMENTS
Box contents Rolandprintstudio tin, installer USB, software activation dongle, booklet, licence number
Operating system Mac OS X 10.8 operating system or above
Memory (RAM) Minimum 1GB per core, recommended 2 GB per core
Hard disk space required 250GB recommended
Monitor Resolution at least 1280 × 1024
Print engine Adobe APPE v.3.3 native pdf print engine
Design functions Nesting, tiling, editing, unlimited presets, N-color support
Upgrades Included in price for v1.0 – v1.9
Languages EN-FR-DE-ES-PT-IT-NL-PL-TU-RU-CN-JP
Distribution EU region plus Norway