idi na srpski

SR

go to English

EN

postite nas na FaceBook-u

naš profil na LinkedIn-u

LEF-12i

OLYMP ELECTRONIC COM - ROLAND SRBIJA BEOGRAD PLOTER LEF-12

ROLAND UV LEF-12i

Neka Vaša mašta otvori vrata 3D sveta

Uvodi štampanje u treću dimenziju. Pored ravnih površina, Rolandov UV-LED inkjet štampač, LEF-12i, omogućava Vam da štampate na 3D objektima do 100mm visine. Koristeći u potpunosti Rolandovo znanje o mašinama za štampu, LEF-12i će Vam omogućiti da postignete veće vrednosti raznih potrošačkih proizvoda, dodajući im notu originalnosti i personalizacije.

Direktna štampa na 3-D objektima

LEF-12i može sve da štampa kako na ravnim, tako i neravnim površinama i 3-D predmetima debljne do 100mm. Kao sastavni deo mašine, UV-LED lampe suše boju tokom samog štampanja, čime je omogućena direktna štampa na materijalima poput PET, ABS, PVC, polikarbonatima, PS i drugim vrstama plastike kao i papiru i kartonu.
LEF-12i podržava dva print moda: `

  • Standardni mod je idealan za štampanje finih detalja na ravnim površinama.
  • Distancirani mod – pogodniji je za štampanje na predmetima sa neravnom površinom. Neujednačenost površine može varirati najviše 2 mm.

Lak poboljšava kvalitet štampe i izgled proizvoda

Uvođenjem Rolandovog bezbojnog laka u štampu, korisnicima je omogućeno da proizvedu neobične i kreativne teksture na svim materijalima. Među prednostima koje nudi LEF-12i su visokokvalitetne sjajne i mat završnice, kao i 3-D “impasto” efekti, koji se mogu kreirati slaganjem više slojeva laka. LEF-12i nudi i 72 gotova teksturna šablona koji se lako mogu uklopiti u Vaš dizajn. Samo jednim klikom možete kreirati fantastične, dopadljive i jedinstvene efekte za Vaše klijente.

Neprozirna bela boja velike gustine

LEF-12i je kompatibilan sa Eco-UV belom bojom velike gustine, koja ide uz četvorobojni CMYK sistem boja i prozirni lak za štampanje. Prilagodljivost bele boje daje inovativne mogućnosti štampanja teksta, logotipa i slika na obojenim pozadinama. Koristite belu boju kao podlogu da biste dobili štampu živih boja na providnim PET materijalima, ili kao prajmer na tamnijim materijalima. Kao inkjet printer, LEF-12i Vas oslobađa dugotrajnog procesa pravljenja pločica. Ovo znači da može da uradi i posao manjeg obima, ili samo jedan primerak štampe, bez dugačkog pripremnog procesa.

Pogodan regulator visine

Kada se 3-D predmet postavi na ravan sto, i izabere funkcija automatskog regulisanja visine, LEF-12i počinje da podešava poziciju pomeranjem ravnog stola napred-nazad dok površina predmeta ne postigne najpodesniju za rad. Ova funkcija takođe pomaže da se održi kvalitet štampe, jer se automatski podešava udaljenost glave za štampanje i površine materijala.

Specijalna pokrivna konstrukcija štiti materijal od prašine tokom štampanja

LEF-12i sadrži zaštitnu haubu koja štiti radnika od UV zračenja tokom rada i posebnu pokrivnu konstrukciju koja štiti radnu površinu od prašine tokom štampanja. LEF-12i je takođe opremljen dugotrajnim LED-UV lampama koje suše boju, nije mu potrebno vreme za zagrevanje, niti se sam zagreva tokom rada, pa je zato efikasan i siguran za korišćenje. Ova LED tehnologija može da se koristi i na delikatnim materijalima, koji se prirodno teško suše.

Apsorpcija raspršenih kapi boje

LEF-12i poseduje sistem apsorpcije kapi boje raspršenih u vazduhu unutar štampača, kojim se one sakupljaju za uklanjanje. Sistem čine dva ventilatora postavljena oko glave za štampanje i ravnog stola, i oni svaku tu takozvanu “izmaglicu boje” oduvaju u apsorpcioni filter. Ovaj sistem je važan da bi operacije štampanja nastavile dosledno da funkcionišu.

Kompaktna konstrukcija i mala potrošnja energije

Konstrukcija ove mašine ne zahteva veliki proctor, i može se postaviti i na radnom stolu, ili nekoj drugoj ograničenoj površini u radnom okruženju. LEF-12i radi na standardnom kućnom napajanju i ne zahteva specijalne električne instalacije.

Neuporediv kvalitet štampe uz “Roland Intelligent Pass Control”

Roland Intelligent Pass Control tehnologija daje izvanredan kvaliet slike u svakom print modu i na velikom broju različitih aplikacija i medija, dok praktično eliminiše i najmanju naznaku bendinga. Ovaj sistem obezbeđuje da grafike izgledaju vrhunski, gledane i spolja i iznutra, iz blizine ili sa udaljenosti.

Automatizovan sistem kruženja boje za dosledan i dugotrajan kvalitet slike

VersaUV seriju karakteriše Rolandov jedinstveni automatizovani sistem za cirkulaciju boje koji sprečava da se pigment u beloj boji taloži. Sistem automatski umanjuje otpad bele boje, snižava troškove rada, daje izuzetan kvalitet slike i obezbeđuje konstatnu gustinu bele boje i tokom najdužih perioda štampanja.

VersaWorks RIP Softver

Rolandov Adobe PostScript 3 RIP je jednostavan za upotrebu i obuhvata najnoviji CPSI motor za izuzetnu proizvodnju grafika. Između ostalih karakteristika, sadrži procenu potrošnje boje i vremena štampe za svaki posao, kontrolu do 4 Rolandova uređaja i precizno slaganje boja uz pomoć Rolandove Color System Library.

Rolandov OnSupport Messaging Sistem je priključen za menadžment produkcije sa udaljenosti

LEF-12i dolazi sa Roland OnSupport, on-lajn korisničkim sistemom podrške, koji omogućava korisnicima da sa udaljenosti prate dokle je njihov printer stigao sa radom. Sistem korisnicima šalje mejlove u kojima ih obaveštava o važnim informacijama, n.pr. kada je posao završen i kada ponestaje boje. Uz pomoć Rolandovog OnSupport sistema, korisnici mogu brzo skidati firmware novosti i važne informacije vezane za proizvode, pristupajući ekskluzivnom sajtu samo jednim klikom miša.

Opcioni dodatak za uklanjanje neprijatnih isparenja, za prijatno radno okruženje

Ovaj opcioni dodatak je dostupan i za LEF-12i. Sadrži aktivni karbonski filter koji efektno otklanja neprijatna isparenja i nestabilna jedinjenja koja se stvaraju tokom štampanja. Ovaj uređaj se vrlo lako može instalirati ispod LEF-12i.

OLYMP ELECTRONIC COM - ROLAND SRBIJA BEOGRAD PLOTER LEF-12OLYMP ELECTRONIC COM - ROLAND SRBIJA BEOGRAD PLOTER LEF-12OLYMP ELECTRONIC COM - ROLAND SRBIJA BEOGRAD PLOTER LEF-12OLYMP ELECTRONIC COM - ROLAND SRBIJA BEOGRAD PLOTER LEF-12OLYMP ELECTRONIC COM - ROLAND SRBIJA BEOGRAD PLOTER LEF-12OLYMP ELECTRONIC COM - ROLAND SRBIJA BEOGRAD PLOTER LEF-12

Katalog ROLAND LEF-12i 0.69MB

download file

LEF-12i Specifikacije

Roland LEF-12i Specifikacije

Model  VersaUV LEF-12i
Printing method Piezo ink-jet method
Acceptable media Width Maximum 12.2 inches (310mm)
Length Maximum 13.2 inches (335mm)
Thickness Maximum 3.94 inches (100mm)
Weight Maximum 11 lbs (5Kg
Printing Width Maximum 12 inches (305mm)
Printing Length  Maximum 11 inches (280mm)
Ink cartridges Type ECO-UV 220ml cartridge
Colors Six colors CMYK, White, Gloss
Ink-Curing Unit Built-in UV-LED lamp
Print Resolution (dpi) Maximum 1440 dpi
Distance accuracy (when printing) *1 Error of less than ±0.3% distance ±0.3mm, whichever is greater
Connectivity Ethernet (10Base-T/100Base-TX, automatic switching)
Power-saving function Automatic sleep feature 
Power requirements
AC 100 to 240V ±10%, 1.8A (50/60Hz) 
Power Consumption  During operation Approximately 149W 
 During standby Approximately 13W 
Acoustic noise level  During operation  60 dB (A) or less
 During standby  49 dB (A) or less
Dimensions
 Width 39.3 inches (998 mm) 
 Depth 34.2 inches (867 mm)  
 Height  21.5 inches (546mm) 
Weight  242.5 lbs (110kg)
Environment  During Operation *2 Temperature:20 to 32°C or 68 to 90°F
(22° or 72°F or higher is recommended)
Humidity: 20 to 80% RH (no condensation) 
 Not operating Temperature: 5 to 40°C or 41 to 104°F
Humidity: 20 to 80% RH (no condensation)